Photo Hall legt boeken neer: 230 mensen op straat

07/12/12 om 08:49 - Bijgewerkt om 08:49

Bron: Trends

De rechtbank van koophandel in Brussel sluit de gerechtelijke reorganisatie van Photo Hall af, waardoor de bescherming tegen schuldeisers ook afloopt.

Photo Hall legt boeken neer: 230 mensen op straat

© Belga

Photo Hall Multimedia NV, een dochtervennootschap van Spector Photo Group uit Wetteren, legt de boeken neer. Als de Brusselse rechtbank van koophandel het faillissement van het 79 jaar oude bedrijf bevestigt, verliezen ongeveer 230 mensen hun baan.

De rechtbank van koophandel in Brussel besliste om de gerechtelijke reorganisatie van Photo Hall af te sluiten, waardoor de bescherming tegen schuldeisers (procedure Wet Continuïteit Onderneming) ook afloopt.

"Gezien de vennootschap niet over de nodige middelen noch kredieten beschikt om haar betalingsverplichtingen die opeisbaar zijn geworden, te betalen, werd overgegaan tot aangifte van het faillissement", zegt Stef De corte, CEO van Spector Photo Group NV, in een mededeling.

Overname

Door de faillietverklaring gaan ongeveer 230 jobs verloren uit ongeveer veertig winkels die niet zijn overgenomen. Op 28 november keurde de rechtbank van koophandel de overname goed van een dertigtal winkels aan vijf kopers, waardoor 66 jobs gered werden.

Telecomondernemer Max Heilbron nam 16 winkels en 43 personeelsleden over, het merk en de resterende voorraden. Novo Holding nam onroerend goed in Vorst en 11 winkels over, Maes nv drie winkels en Derco Systems één winkel. De overname van één zaak, door Computer Checkpoint, gaat uiteindelijk niet door.

De werknemers van Photo Hall werden vorige week maandag en dinsdag al thuisgehouden door de vakbonden, sinds vorige week woensdag moesten ze van het bedrijf niet meer aan de slag.

Lees meer over:

Onze partners