Philips wil distributie in Kontich en Wommelgem verkopen

© EPA

De Nederlandse elektronicaproducent Philips wil zijn distributie-afdelingen in Kontich en Wommelgem van de hand doen. “We bestuderen een outsourcing”, verklaart woordvoerder Sam Van Dyck.

Het komt erop neer dat Philips de magazijnen in de Benelux wil overdragen aan een externe partner. In totaal gaat het over acht vestigingen, waarvan twee in ons land.

Bij de afdelingen in Kontich en Wommelgem, die recentelijk werden overgenomen van lampenproducent Massive, zijn tachtig werknemers betrokken.”We praten momenteel met verschillende geïnteresseerde partijen”, verduidelijkt Sam Van Dyck. “We hopen dat er eind september een beslissing kan worden genomen.”

De vakbond vertrouwt het zaakje alvast niet. “De werknemers zijn hoegenaamd niet zeker dat hun arbeidsplaats behouden zal blijven”, laten ACV en LBC weten in een mededeling.

Massive kende de laatste 15 jaar tal van herstructureringen en overnames. Het personeel vreest dat de loon- en arbeidsvoorwaarden in de toekomst opnieuw zullen veranderen. Philips laat intussen weten naar de best mogelijke oplossing voor de werknemers te streven, en belooft de vakbond op de hoogte te houden van de vorderingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content