Philips verwacht verlies bij televisietak

© EPA

Philips heeft veel last van de sterke prijsconcurrentie op de televisiemarkt. Het Nederlandse elektronicabedrijf verwacht mede daardoor dit jaar geen winst te kunnen draaien op de televisie-activiteiten.

Dat maakte Philips maandag bekend. In januari zei vertrekkend topman Gerard Kleisterlee nog dat de activiteiten dit jaar wel winstgevend zouden zijn.

In het eerste kwartaal van dit jaar verwacht Philips een operationeel (ebita) verlies te lijden bij de televisie-activiteiten van 100 tot 120 miljoen euro.

Ook moest het bedrijf maatregelen nemen om achterstallige voorraden weg te werken. Volgens Philips blijft herstel van de winstgevendheid van de televisietak een prioriteit voor het concern.

In het vierde kwartaal van 2010 ging de verkoop van televisies van Philips met 179 miljoen euro omlaag tot 906 miljoen euro onder meer door de uitdagende marktomstandigheden, felle prijsconcurrentie en afkalvende verkopen in Azië. Het bedrijf waarschuwde toen al voor “enige tegenwind” bij de televisietak in het begin van 2011.

Philips komt op 18 april met cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content