Philips boekt nettowinst van 504 miljoen euro in eerste kwartaal

19/04/10 om 08:49 - Bijgewerkt om 08:49

Bron: Trends

Het Nederlandse elektronicaconcern Philips heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een bedrijfswinst (ebita) behaald van 504 miljoen euro, zo maakte het concern maandag bekend. De winst lager hoger dan de verwachtingen van analisten.

Philips boekt nettowinst van 504 miljoen euro in eerste kwartaal

© EPA

Tegelijk werd maandag ook het vertrek van Andrea Ragnetti, topman van de divisie consumentenelektronica van Philips, aangekondigd. Hij verlaat het bedrijf "in overeenstemming" per 1 september. Een opvolger is nog niet bekend.

Ragnetti was, samen met de topmannen van de twee andere divisies van Philips, een van de namen die genoemd werd als opvolger van bestuursvoorzitter Gerard Kleisterlee. De termijn van Kleisterlee loopt volgend jaar af.

De omzet van Philips steeg in de eerste drie maanden met 12 procent tot 5,7 miljard euro. Ook dat cijfer lag ruim boven de analistenverwachting van 5,3 miljard euro. Vooral de lichtdivisie en de divisie consumentenelektronica overtroffen de verwachtingen ruimschoots. Healthcare voldeed aan de verwachtingen.

Hoewel de marktomstandigheden voor de tweede jaarhelft onzeker blijven, verwacht Philips in 2010 een winstmarge (ebita) van 10 procent te kunnen halen. Deze doelstelling liet Philips vorig jaar los vanwege de economische crisis.

Lees meer over:

Onze partners