Pfizer sluit acht fabrieken

© belga

Het biofarmaciebedrijf Pfizer Global Manufacturing gaat herstructureren. Dat gebeurt na de overname van sectorgenoot Wyeth. Wereldwijd gaan er acht vestigingen dicht.

Pfizer zet zijn activiteiten wereldwijd stop in acht vestigingen en krimpt ze in zes andere in. In ons land blijven de Pfizer-vestigingen van Puurs en Bornem buiten schot.

Volgens Pfizer blijft Puurs een strategisch waardevolle schakel, terwijl Bornem als fabrikant van gelatinecapsules niet in beeld kwam bij de huidige herstructuring.

Over de productievestigingen van dierengeneesmiddelen – waaronder Louvain-La-Neuve – zou eind mei duidelijkheid moeten komen.

Behalve de 1.300 personeelsleden in Puurs stelt Pfizer in ons land 485 mensen tewerk in Bornem en 200 in Louvain-La-Neuve.
Wereldwijd telt het biofarmaciebedrijf op dit moment 78 productievestigingen met 33.000 werknemers.

De onderneming kondigt echter aan tegen 2015 activiteiten stop te zetten op verschillende locaties in Puerto Rico, Ierland en de Verenigde Staten en activiteiten in te krimpen bij vestigingen in Puerto Rico, Ierland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In de komende jaren zullen door die wijzigingen wereldwijd ongeveer 6.000 arbeidsplaatsen verloren gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content