Personeel Pringles Mechelen weer aan de slag na gesprek met directie

19/07/11 om 10:24 - Bijgewerkt om 10:24

Bron: Trends

De directie van Pringles in Mechelen heeft dinsdagochtend toelichting gegeven bij de verkoop van het chipsmerk aan het Amerikaanse Diamond Foods. Dat meldt de christelijke vakbond ACV.

Personeel Pringles Mechelen weer aan de slag na gesprek met directie

© belga

Hoewel er geen duidelijkheid kon worden gegeven aan het personeel, start de ochtendploeg de productie toch opnieuw op. De directie heeft namelijk beloofd de komende dagen en weken concrete informatie te geven.

Volgens de directie van Pringles, tot de overname door Diamond Foods volledig afgerond is nog een onderdeel van Procter & Gamble (P&G), kan er geen informatie worden gegeven zolang de internationale directies van P&G en Diamond Foods die niet vrijgeven.

"De komende dagen en weken zou er zo duidelijkheid moeten komen over het aantal personeelsleden dat moet overstappen naar Diamond Foods en tegen welke loon- en arbeidsvoorwaarden dat zal gebeuren", zeg Paul Schoeters van ACV.

Dinsdag omstreeks 07.30 uur had de ochtendploeg van Pringles het werk neergelegd na maanden van aanslepende geruchten en tegenstrijdige verklaringen door de directies van P&G en Diamond Foods.

(belga)

Onze partners