Personeel Lanxess aanvaardt reguliere cao en cao werkzekerheid

© Belga

Bij Lanxess zijn bij een stemming maandag en dinsdag de twee voorliggende cao-voorstellen goedgekeurd door het personeel. Het ging om een reguliere cao voor één jaar die met 54 procent van de stemmen is goedgekeurd en een cao werkzekerheid 2009-2012 waarvoor 73 procent ja stemde. Dat zegt Guido Verheyden van het ACV aan Belga.

Het enthousiasme voor de reguliere cao lag duidelijk minder hoog dan voor de werkzekerheidscao. Verheyden wijst erop dat het maar een cao voor één jaar betreft. Hij zegt nog dat het interprofessionele akkoord minder mogelijkheden bevatte en dat de vakbonden er bij Lanxess “hebben uitgehaald wat erin zat”.

In de cao zitten onder meer maatregelen die de ecocheques vervangen door een verzekeringsbijdrage van de werkgever en een verhoging van onder meer de vergoeding bij eventuele werkloosheid.

De cao’s die bij speciaalchemiebedrijf Lanxess zijn goedgekeurd door het personeel, gelden enkel voor de onderneming Lanxess nv met vestigingen in Kallo en Lillo. Daar stelt het bedrijf zowat 950 mensen te werk. De cao’s zijn niet van toepassing bij Lanxess Rubber, met vestiging in Zwijndrecht.

Lanxess heeft in België twee vennootschappen, met drie vestigingen in het Antwerpse havengebied, waar rubbers en tussenproducten voor kunststoffen worden gemaakt. België is met zijn ruim 1.300 werknemers de tweede belangrijkste productieplaats binnen de Lanxess Groep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content