Persbericht Dexia (letterlijk)

04/10/11 om 10:53 - Bijgewerkt om 10:53

Bron: Trends

In de mededeling van Dexia - na de bijeenkomst van de raad van bestuur - blijft de bankgroep onduidelijk over haar toekomstplannen.

Persbericht Dexia (letterlijk)

Volgens het persbericht weegt de omvang van de portefeuille van niet-strategische activa (Legacy genaamd) in het huidige klimaat structureel op de groep ondanks de goede kredietkwaliteit van deze activa.

'Daarom heeft de raad van bestuur aan de gedelegeerd bestuurder gevraagd om, in overleg met de Staten en de controle autoriteiten, de nodige maatregelen voor te bereiden om de structurele problemen op te lossen die wegen op de operationele activiteiten van de groep en om nieuwe groeivooruitzichten te bieden voor de historische commerciële activiteiten in België en in Frankrijk.

De aandeelhouders van de Groep wensen hun eenheid en solidariteit in de nieuwe fase die vandaag begint, nogmaals te benadrukken. Zij hebben hun vertrouwen bevestigd in het management van Dexia om deze operaties tot een goed einde te brengen, met de nodige aandacht voor de belangen van alle stakeholders van Dexia.

In hun hoedanigheid als aandeelhouder bevestigden de Staten hun steun aan de groep Dexia zodat deze verschillende maatregelen ordentelijk en in optimale omstandigheden kunnen gerealiseerd.' (bron: Dexia)

Lees meer over:

Onze partners