Peel Hunt brengt KBC 74 miljoen pond op

29/11/10 om 10:21 - Bijgewerkt om 10:21

Bron: Trends

KBC Groep heeft de verkoop van haar dochter Peel Hunt aan een consortium van personeel van Peel Hunt en een groep externe beleggers afgerond. De verkoop heeft zoals voorzien 74 miljoen pond (87,6 miljoen euro) opgebracht. Dat meldt KBC in een persbericht.

Peel Hunt brengt KBC 74 miljoen pond op

© belga

Bank-verzekeraar KBC Groep kondigde de verkoop van Peel Hunt aan op 29 juli 2010. De desinvestering past in de focus op bank-verzekeren voor particulieren, kmo's en midcap-cliënten op de kernmarkten in België en Centraal- en Oost-Europa.

Die strategische bijstelling is dan weer een gevolg van de financiële crisis en van de overheidssteun die de Belgische KBC kreeg.

Peel Hunt geeft advies aan bedrijven, en legt zich toe op research, institutionele verkoop en market making. Het klantenbestand van Peel Hunt bestaat uit bedrijven uit de Britse aandelenmarkten FTSE 250 tot de AIM (Alternative Investment Market). Peel Hunt heeft een van de grootste tradingcellen in het Verenigd Koninkrijk en is marktmaker in meer dan 2.000 aandelen.

Volgens CEO Simon Hayes is het de bedoeling van Peel Hunt "in het Verenigd Koninkrijk de toonaangevende adviseur en broker voor kleine en middelgrote ondernemingen" te maken.

Lees meer over:

Onze partners