Pearson doet belang Economist van de hand

12/08/15 om 09:25 - Bijgewerkt op 13/08/15 om 08:40

Bron: Trends

Nadat het Britse uitgeefconcern Pearson Financial Times Group van de hand deed, trekt de onderneming zich ook terug uit The Economist Group.

Pearson doet belang Economist van de hand

© REUTERS

Het nieuws werd dinsdag reeds gemeld door The Financial Times en wordt woensdag bevestigd door de uitgeverij. Pearson had een belang van 50 procent in het bedrijf achter het internationale weekblad The Economist, maar dat wordt verkocht voor bijna 470 miljoen pond, deels aan de Italiaanse eigenaars van Fiat.

Economist Group geeft wekelijks het nieuwsblad The Economist uit en verkoopt onder die merknaam ook andere publicaties en diensten. Pearson ontvangt in totaal 469 miljoen pond (659 miljoen euro) voor het belang. De Italiaanse investeerder Exor, de investeringsmaatschappij van de Fiat-famillie Agnelli, neemt aandelen over voor 287 miljoen pond. De resterende stukken worden voor 182 miljoen pond teruggekocht door The Economist Group zelf.

Digitale activiteiten

Pearson probeert zich de laatste tijd meer te richten op digitale activiteiten. De verkoop van het belang in The Economist past in het streven van Pearson om zijn onderwijsdivisie meer centraal te stellen. Vorige maand werd reeds de verkoop aangekondigd van The Financial Times aan de Japanse mediagroep Nikkei, bekend van de gelijknamige zakenkrant die de Nikkei-beursindex berekent.

Exor is het investeringsvehikel van de Agnelli's. Zij zijn nog steeds de grootste aandeelhouder van Fiat Chrysler Automobiles, de nieuwe holding boven Fiat en het Amerikaanse Chrysler.

Recentelijk deed Pearson ook al het onderdeel Financial Times Group van de hand, bekend van zakenkrant Financial Times. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners