Patricia Ceysens richt bedrijf voor gezondheidsbevorderend product op

16/08/11 om 12:07 - Bijgewerkt om 12:07

Bron: Trends

Vlaams Parlementslid Patricia Ceysens (Open VLD) heeft samen met twee vennoten WeWatt opgericht. Dat Leuvense bedrijf brengt eind volgende maand een gezondheidsbevorderend product op de markt. Ceysens benadrukt dat ze actief blijft in de politiek. "Ik ben een politica in hart en nieren."

Patricia Ceysens richt bedrijf voor gezondheidsbevorderend product op

© belga

Details van het product wil Ceysens niet geven, omdat de octrooiaanvraag nog loopt. "Maar het heeft te maken met energie opwekken en mensen op een innovatieve manier aanzetten tot bewegen", legt Ceysens uit. "De gezondheidsnorm stelt dat iedere Vlaming 30 minuten per dag matige tot intensieve beweging moet hebben. Dat blijkt erg moeilijk te zijn. Ons product moet dat verhelpen." Het product wordt eind september officieel voorgesteld.

Een haalbaarheidsstudie loopt op haar laatste benen, en doet het beste verhopen, klinkt het. Het eerste verkoopcontract is al binnen. Ook de octrooiaanvraag moet snel rond zijn. Voor Ceysens is het de eerste ervaring als ondernemer. Enkele maanden geleden werd ze wel voorzitster van BeCommerce, de vereniging van ondernemingen die producten of diensten via het internet, catalogus of de post verkopen.

Ceysens richtte WeWatt op met Katarina Verhaegen en Werner Musenbrock. Verhaegen richtte eerder Vivactis op, een spin-off van het Leuvense onderzoekscentrum IMEC. Musenbrock werkte voor Vredeseilanden maar komt uit de wereld van elektrotechniek. Het trio houdt de productie en verkoop tot nader order in eigen handen, en wil ook de internationale markt opgaan.

Bert Lauwers

Lees meer over:

Onze partners