'Parket vervolgt Bois Sauvage en vijf toplui'

07/05/10 om 09:42 - Bijgewerkt om 09:42

Bron: Trends

Het parket van Brussel vervolgt de beursgenoteerde holding Bois Sauvage, haar volledig directiecomité en haar bestuurders Luc Vansteenkiste en Luc Willame. Dat berichten De Tijd, De Standaard en Het Nieuwsblad vrijdag. Er zou sprake zijn van misbruik van voorkennis en valsheid in geschrifte. Het parket wil alleen bevestigen dat het acht verdachten vervolgt.

'Parket vervolgt Bois Sauvage en vijf toplui'

Nu het gerechtelijk onderzoek is afgesloten, blijkt dat niet alleen Bois Sauvage op 3 oktober 2008, net voor de ontmanteling van Fortis, nog vlug 2,6 miljoen Fortis-aandelen heeft gedumpt. Ook gedelegeerd bestuurder Vincent Doumier, directielid Yves Liénart en onafhankelijk bestuurder Luc Willame zouden hun persoonlijke Fortis-aandelen nog snel hebben verkocht. Bij Willame zou het zelfs gaan over een half miljoen aandelen.

Volgens het parket zijn ze getipt door Vansteenkiste, die zowel bij

Fortis Bank als bij Bois Sauvage bestuurder is. Om de haastige verkoop te verbergen, zou de top van Bois Sauvage zelfs een vals proces-verbaal hebben opgesteld, waaruit moest blijken dat al de dag voordien was beslist de aandelen te dumpen.

In de eindvordering vermeldt het parket niets over de gevorderde boetes en celstraffen. De kosten kunnen oplopen tot tientallen miljoenen euro's.

Onze partners