Option beperkt verlies

31/08/11 om 10:35 - Bijgewerkt om 10:35

Bron: Trends

Option heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een nettoverlies geleden van 2,9 miljoen euro. Tijdens dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies 20,5 miljoen euro.

Option beperkt verlies

© belga

De Leuvense specialist in draadloze communicatie Option heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een nettoverlies geleden van 2,9 miljoen euro (0,03 euro per aandeel). Tijdens dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies 20,5 miljoen euro.

Dat heeft Option vandaag voorbeurs bekendgemaakt.

De omzet kwam tijdens het eerste semester uit op 25,8 miljoen euro, tegenover 30,9 miljoen euro tijdens de eerste zes maanden van 2010.

In vergelijking met de eerste jaarhelft van 2010 daalden de bedrijfskosten met 9,1 miljoen euro, van 26,7 miljoen naar 17,6 miljoen euro. De Onderzoeks- en Ontwikkelingskosten namen met 10 miljoen euro af. "De belangrijkste reden voor de afname was een uitzonderlijke afschrijving op immateriële vaste activa van 6,2 miljoen euro, geboekt in het eerste halfjaar van 2010", legt Option uit.

MobiWire maakte e-boek voor Fnac

Option maakt woensdag ook bekend dat het de connected consumer electronics activa van MobiWire overneemt.

MobiWire is het voormalige Sagem Wireless, dat in mei failliet ging.

MobiWire ontwikkelde voor Fnac de Fnacbook, een e-reader waarvan volgens Challenges slechts 14.000 stuks verkocht werden. Fnac had een verkoopsdoel van 100.000 stuks voor ogen.

Op internetfora werd erop gespeculeerd dat Fnac in september een Fnacbook 2 op de markt zou brengen, deze keer op basis van Android software.

Het is dat Android-platform van MobiWire dat Option nu uit het faillissement heeft gekocht. Jan Callewaert zei tijdens een conferentiegesprek dat het platform toelaat om cloud-diensten te aggregeren in één gebruikersinterface. Hij verwachtte royalties op de verkoop van het platform aan toestelfabrikanten. Daarnaast konden er ook inkomsten zijn uit samenwerkingsverbanden met content providers, waarvan de opbrengsten zouden worden gedeeld.

Option haalt ook enkele teamleden van MobiWire aan boord. Jerome Nadel, de executive vice president voor User Experience & Marketing van MobiWire, wordt "Chief Experience Officer" van Option. Hij blijft werken vanuit Frankrijk.

Option bevestigt dat MobiWire een leverancier was van Fnac en dat Fnac één van de prospecten is van Option. "Die contacten zijn niet verloren", zegt woordvoerder Jan Poté. Hij preciseert wel dat er nog geen overeenkomsten zijn tussen Option en Fnac.

Fnac konden we niet direct bereiken voor een reactie. Option zei niet hoeveel het voor de MobiWire-activa heeft betaald aan de curatoren. Op hun conference call voor analisten stelde maar één deelnemer een vraag. (Belga/KVDA/BL)

Lees meer over:

Onze partners