Opel-topman Reilly dringt aan op snelle miljardenhulp uit Duitsland

07/04/10 om 16:57 - Bijgewerkt om 16:57

Bron: Trends

Opel-topman Nick Reilly dringt aan op de snelle toekenning van ruim een miljard staatshulp uit Duitsland. "Wij verwachten snel een beslissing", zei Reilly woensdag in Düsseldorf na een gesprek met Jürgen Rüttgers (CDU), de minister-president van de deelstaat Noordrijnland-Westfalen.

Opel-topman Reilly dringt aan op snelle miljardenhulp uit Duitsland

© Reuters

Reilly sprak van 1,3 miljard euro hulp. Tot op heden was sprake van 1,5 miljard euro uit Duitsland, voor de helft vanwege het federale niveau en uit de vier deelstaten met Opel-vestigingen.

"Wij gaan er niet van uit dat we geen borgstelling uit Duitsland bekomen". Engeland heeft reeds 300 miljoen euro toegezegd en ook in Spanje zijn er positieve signalen. "Duitsland is onze grootste standplaats in Europa", luidde het.

Moederconcern General Motors (GM) verhoogde in maart de eigen inbreng in de redding van Opel tot 1,9 miljard euro. Reilly verwacht minder Duits overheidsgeld en dringt nu aan op snelheid, maar federaal minister van Economie Rainer Brüderle (FDP) ziet nog veel open vragen bij het saneringsopzet van Opel.

Lees meer over:

Onze partners