"OPEC begint noodzaak van afspraken te zien"

14/02/16 om 18:56 - Bijgewerkt om 18:56

Bron: Belga

(Belga) De leden van de Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) beseffen in toenemende mate dat er afspraken gemaakt moeten worden om de neerwaartse druk op de olieprijzen weg te nemen. Dat heeft de Nigeriaanse minister van Olie Emmanuel Ibe Kachiwku zondag verklaard.

In een interview met persbureau Reuters zegt de minister dat de teneur binnen het oliekartel definitief is omgeslagen. De afgelopen maanden overheerste vooral wantrouwen. OPEC weigert daardoor al geruime tijd minder olie te produceren. De organisatie wil zijn marktaandeel beschermen tegen vooral Amerikaanse producenten die hun productie opvoerden tot het hoogste niveau in ruim 30 jaar. Geruchten over gesprekken van het kartel met de voornaamste niet-leden, waaronder Rusland, doen al langere tijd de ronde. De economische pijn die de daling van de olieprijzen veroorzaakt en sombere prognoses voor de oliemarkt hebben mogelijk geleid tot een grotere bereidheid om gesprekken te beginnen. (Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info