Ook Lloyds Banking Group maakt weer winst

04/08/10 om 10:39 - Bijgewerkt om 10:39

Bron: Trends

De Britse Lloyds Banking Group, die in 2008 een beroep moest doen op overheidssteun, knoopt net als de andere Britse grootbanken in het eerste halfjaar 2010 weer aan met winst.

Ook Lloyds Banking Group maakt weer winst

© belga

Met de gunstige halfjaarcijfers boekt Lloyds Banking Group het eerste positief resultaat sinds de overname van de Schotse bank HBOS anderhalf jaar geleden. Ook andere Britse banken, zoals HSBC en Northern Rock, kwamen eerder deze week al met positieve resultaten, wat erop zou kunnen wijzen dat het dieptepunt van de kredietcrisis achter de rug is.

Lloyds boekte in het eerste halfjaar een winst voor belastingen van 1,6 miljard pond. In dezelfde periode 2009 leed de bank nog een zwaar verlies van bijna 4 miljard pond. Analisten gingen voor het eerste halfjaar gemiddeld uit van een winst van 694 miljoen pond.

De bank, die van "een belangrijke mijlpaal" spreekt, dankt de winst in de eerste plaats aan het feit dat de bank veel minder geld nodig had om slechte leningen in te dekken.

Lloyds, een van de grootste hypotheekverstrekkers van Groot-Brittannië, blijft nog steeds voor 41 procent in handen van de overheid.

Lees meer over:

Onze partners