Ondernemers volgen Chinese les

01/09/11 om 10:01 - Bijgewerkt om 10:01

Bron: Trends

De Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) biedt voortaan cursussen Chinees aan voor ondernemers.

Ondernemers volgen Chinese les

© ThinkStock

De Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) biedt voortaan cursussen Chinees aan voor ondernemers. Nu de handelsrelaties met China op volle toeren draaien, is er meer dan ooit nood aan een basiscursus Chinees voor ondernemers redeneert de hogeschool. "De manier waarop wij het aanpakken is een primeur voor ons land", weet woordvoerder Michèle Nolf van Howest.
"Hier en daar worden soortgelijke avondcursussen gedoceerd, maar Howest werkt volledig volgens de voorschriften en spelregels van het Chinese ministerie van Onderwijs. De docent en het cursusmateriaal komen uit China."

"Het gaat om een authentieke cursus na overleg en samenspraak van Vlaamse instanties (provincie, hogeschool), met de Chinese ambassade in Brussel en het Chinese ministerie van Onderwijs."

Het basispakket omvat 24 lessen van 3 uur per week. Het is de bedoeling dat ondernemers na afloop van de taallessen al eenvoudige conversaties kunnen voeren.

In de marge van de opstart van deze cursus wil Howest ook een Confuciusinstituut naar Brugge halen. Er bestaan al zulke instituten in Luik, Leuven en Brussel. (KC)

Onze partners