Onderhandelingen tussen vakbonden en directie Opel Antwerpen springen af

05/05/10 om 17:31 - Bijgewerkt om 17:31

Bron: Trends

De onderhandelingen tussen vakbonden en directie over de communicatie over het sociaal plan bij Opel Antwerpen zijn woensdagnamiddag afgesprongen. Woensdagavond worden ze hervat met een sociaal bemiddelaar. Ondertussen blijft de band stil liggen. Dat bevestigt ACV-vakbondsman Luc Van Grinsven aan Belga.

Onderhandelingen tussen vakbonden en directie Opel Antwerpen springen af

© belga

Woensdagochtend legden de werknemers bij Opel het werk neer uit ongenoegen over de manier waarop de directie communiceert over het sociaal plan. Ook de late ploeg sloot zich bij het protest aan, waardoor de band ook na 14 uur stil bleef liggen. Na de middag zaten vakbonden en directie samen rond de tafel om het probleem te bespreken.

"Voorlopig zonder succes", zegt Van Grinsven. "Enerzijds erkennen ze wel dat hun communicatie niet optimaal is, maar tegelijkertijd houden ze vol dat de onrust enkel gebaseerd is op foute interpretaties."

Een argument dat onvoldoende is voor de bonden. Zij eisen duidelijke en eenduidige communicatie rond het sociaal plan, dat vorige week werd goedgekeurd, en de precieze gevolgen voor de werknemers. Woensdagavond worden de onderhandelingen hervat met een sociaal bemiddelaar.

Lees meer over:

Onze partners