Omzet van Carpetright daalt

05/07/11 om 10:05 - Bijgewerkt om 10:05

Bron: Trends

De omzet van de grootste Britse vloerbedekkingsketen, Carpetright, is vorig jaar met 5,8 procent gedaald in vergelijking met een jaar daarvoor. De omzet daalde van 516,6 miljoen pond tot 486,8 miljoen. De keten heeft te lijden onder de gevolgen van de recessie.

In het Verenigd Koninkrijk en Ierland bedroeg de omzetafname 4,9 procent. In de rest van Europa, waaronder Nederland en België, nam de omzet zelfs met 7,7 procent af. In het Verenigd Koninkrijk greep Carpetright in door 27 vestigingen te sluiten, waardoor er nu nog 559 vestigingen overblijven.

Lord Harris of Peckham, de bestuursvoorzitter van Carpetright, noemde de moeilijke economische situatie en het onzekere consumentenvertrouwen als belangrijkste oorzaken. "We hebben al maatregelen getroffen om onze competiviteit in de markt te handhaven. We analyseren onze kosten en het aantal vestigingen. We kijken ook of we via herstructureringen de nodige winst kunnen behalen." Het is nog niet duidelijk of dit gevolgen heeft voor de Europese of Belgische vestigingen. Carpetright is de belangrijkste afnemer voor de Belgische tapijtproducenten.

Lieven Desmet

Lees meer over:

Onze partners