Omega Pharma wil Davitamon-fabriek sluiten

14/06/11 om 17:41 - Bijgewerkt om 17:41

Bron: Trends

Farmabedrijf Omega Pharma is van plan zijn fabriek in Rotterdam te sluiten. De activiteiten zouden worden verhuisd naar Oostenrijk. Dat meldt Omega Pharma dinsdag. Door de sluiting dreigen 64 mensen hun baan te verliezen.

Omega Pharma wil Davitamon-fabriek sluiten

© belga

In Rotterdam wordt onder meer het vitamineproduct Davitamon gemaakt. De productieactiviteiten zouden worden overgebracht naar de vestiging in Feldkirchen in Oostenrijk. Het is de bedoeling de transitie in het eerste kwartaal van 2012 te voltooien.

Volgens Omega Pharma is er onvoldoende garantie op een structurele winstgevendheid voor de Rotterdamse fabriek. Een woordvoerder wijst op de concurrentiële markt van de verzorgingsproducten waar Rotterdam voor levert. De intentie om de fabriek te sluiten kadert in het stroomlijnen van die activiteiten, aldus het bedrijf.

In de Rotterdamse fabriek, die in 2000 werd overgenomen, worden droge en vloeibare producten gemaakt. Davitamon is het bekendste van de voedingssuplementen die er worden geproduceerd. De fabriek in Rotterdam is de enige van Omega Pharma in Nederland. Als de sluiting in Nederland wordt volbracht, blijven er productiesites over in België, Frankrijk en Oostenrijk.

(belga)

Lees meer over:

Onze partners