Omega Pharma houdt vast aan prognoses ondanks zwak halfjaar

26/08/10 om 19:05 - Bijgewerkt om 19:05

Bron: Trends

Omega Pharma kijkt aan tegen een teleurstellend eerste halfjaar. Toch handhaaft de producent van voorschriftvrije geneesmiddelen en verzorgingsproducten de verwachtingen voor het volledige boekjaar.

Omega Pharma houdt vast aan prognoses ondanks zwak halfjaar

© Belga

Omega Pharma besliste fors te investeren in productlanceringen, waardoor de winst zwaar onder druk kwam te staan. Het bedrijf rapporteerde in juli in een trading update al een omzetgroei van 3 procent tot 423,5 miljoen euro. Analisten hadden toen op een licht beter cijfer gehoopt. Het bedrijf van Marc Coucke kon die stijgende omzet evenwel niet vertalen in een betere rendabiliteit.

De bedrijfskasstroom ging in het eerste halfjaar 11 procent lager tot 60,1 miljoen euro. Analisten hielden rekening met gemiddeld 66,7 miljoen euro.

Het is vooral in de groeimarkten dat de rendabiliteit zwaar onder de druk kwam te staan. De winstmarge kelderde er van 22 procent naar 9,3 procent. In West-Europa daalde de marge met 9 procent tot 20,1 procent. In Frankrijk kreeg de EBITDA-marge een tik van 6 procent tot 11,9 procent. In België kon het bedrijf de winstmarge wel met 24 procent opvijzelen tot 14,6 procent.

Dat de winst zo ver onder de verwachtingen ligt, is volgens Coucke "een keuze die we zelf hebben gemaakt". "De toekomst zal het moeten uitwijzen, maar op middellange termijn moet onze investeringsstrategie vruchten afwerpen. Ik ben ervan overtuigd dat we voor het juiste beleid hebben gekozen." Het bedrijf houdt dan ook vast aan de prognoses.

Lees meer over:

Onze partners