Nyrstar versterkt bod op CBH Resources

12/04/10 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:17

Bron: Trends

De grondstoffengroep Nyrstar heeft maandag een vernieuwd bod ingediend op de Australische mijnbouwgroep CBH Resources. Het reeds verhoogde bod van 0,195 Australische dollar per aandeel CBH blijft behouden, maar Nyrstar wil het kortlopende schuldpapier van CBH nu overnemen aan zijn nominale waarde van 1.000 Australische dollar per stuk, in plaats van de eerder geboden 750 dollar.

Nyrstar versterkt bod op CBH Resources

Nyrstar deed zijn versterkte bod, met een totale waarde van ongeveer 310 miljoen Australische dollar (215 miljoen euro) in een vertrouwelijke brief aan CBH op 9 april. Maandag werd de inhoud van de 'Possible Nyrstar Proposal' bekendgemaakt aan de Australische beurs.

's Werelds grootste zinkproducent aast sinds januari op CBH. Die eerste overnamepoging werd afgeweerd door een deal van CBH met zijn grootste aandeelhouder, het Japanse Toho Zinc.

Een maand geleden verhoogde Nyrstar zijn bod naar 0,195 Australische dollar per aandeel. De totale waarde van het bod kwam daarmee uit op zowat 290 miljoen dollar (190 miljoen euro), of al 50 miljoen euro meer dan het eerste bod.

CBH biedt Nyrstar nu mogelijkheden om een beperkt boekenonderzoek te voeren. Het voorliggende bod loopt echter onder voorwaarden van een volledig boekenonderzoek. Bovendien moet Nyrstar minstens 50,1 procent van de aandelen in handen kunnen krijgen.

De groep met hoofdzetel in Balen gaf al 350 miljoen euro uit aan overnames in de VS, Peru en Groenland en haalt uit eigen mijnen al 21 procent van de concentraten die ze verwerkt. Het doel voor dit jaar is dat op te trekken tot 33 procent.

Lees meer over:

Onze partners