Nyrstar: 'Ontslagen niet uitgesloten bij herziening ondersteunende diensten'

16/01/15 om 08:52 - Bijgewerkt om 08:51

Bron: Trends

De zinkgroep Nyrstar is gestart met een herziening van al haar centraal ondersteunende functies en de overhead-structuur. "Op dit moment kunnen we ontslagen niet uitsluiten", zegt een woordvoerder desgevraagd.

Nyrstar: 'Ontslagen niet uitgesloten bij herziening ondersteunende diensten'

© Belga

Het doel van de herziening is om "een efficiëntere structuur te creëren om de uitvoering van de strategie van de onderneming te ondersteunen", klinkt het in een persbericht.

"Het programma beoogt uiteindelijk alle ondersteunende functies beter aan te laten sluiten op de twee operationele activiteiten van de onderneming, te weten de metaalverwerking en mijnbouw."

Wereldwijde review

Nyrstar-woordvoerder Greg Morsbach is karig met commentaar. "De review is net opgestart", zegt hij. "Het doel is om die tegen het einde van het eerste kwartaal af te ronden."

Hij voegt nog toe dat "alle centraal ondersteunende functies wereldwijd bekeken worden", maar om hoeveel functies het gaat, wil hij niet zeggen. Operationele functies zijn niet betrokken bij deze herziening.

Een eerste concrete maatregel van de review is dat de Senior Vice President Marketing, Sourcing en Sales, Bob Katsiouleris, het bedrijf met onmiddellijke ingang zal verlaten. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners