Nordea schrapt 2.000 banen

29/08/11 om 16:26 - Bijgewerkt om 16:26

Bron: Trends

De grootste bank van Noord-Europa wil zo de kosten drukken en de rentabiliteit opkrikken.

Nordea schrapt 2.000 banen

© EPA

Nordea, de grootste bank van Noord-Europa, gaat tegen 2013 2.000 banen schrappen, bijna zes procent van het personeelsbestand. Met de ingreep wil Nordea de kosten drukken en de rentabiliteit opkrikken, zo luidt het.

De reorganisatie moet tegen eind 2012 zijn afgerond. De banen verdwijnen in Denemarken, Finland, Noorwegen. Nordea, met hoofdzetel in de Zweedse hoofdstad Stockholm, heeft ongeveer 34.000 medewerkers in dienst.

"Efficiëntiewinst boeken is nooit eenvoudig", zegt CEO Christian Clausen in een mededeling. "Maar we handelen vroeg en vanuit een sterke positie. Door vroegtijdig maatregelen te nemen om de winstgevendheid te verbeteren, stellen we onze goede kredietbeoordeling en concurrerende financiering veilig. Daardoor kunnen we producten en diensten tegen een juiste prijs aanbieden aan onze klanten".

De voorbije weken kondigden ook onder andere ABN Amro en UBS, waar respectievelijk 2.350 en 3.500 banen op de tocht staan, forse herstructureringen aan. Banken staan onder druk om meer en 'beter' kapitaal te hebben om bestand te zijn tegen schokken, en moeten daarom in de kosten snijden. (Bloomberg/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners