Nooit eerder meer faillissementen in november: 970

© ThinkStock

Voor de zesde maand op rij sneuvelt het record van de desbetreffende maand.

Afgelopen maand gingen 970 bedrijven failliet. Het gaat niet om een absoluut maandrecord, maar een novembermaand telde wel nooit eerder zoveel faillissementen.

Voor de zesde maand op rij sneuvelt zo het record van de desbetreffende maand. Dat meldt handelsinformatiekantoor Graydon maandag.

Bovendien blijkt de toename van het aantal faillissementen, in het bijzonder sinds september, enkel te versterken. De maand november telt 13,4 procent meer faillissementen dan november 2011. In oktober was er op jaarbasis een toename van 8,25 procent, in september van 2,2 procent.

Vlaanderen

Dat brengt het totale aantal faillissement in 2012 al op 10.136, een stijging met 5,73 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De toename van het aantal faillissementen situeert zich vooral in Vlaanderen. Sinds begin 2012 moesten al 4.956 bedrijven de boeken sluiten, een stijging op jaarbasis met 12,87 procent. In zowel Brussel als Wallonië wordt daarentegen een lichte daling van het aantal faillissementen waargenomen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content