'Nog geen sprake van een recessie'

20/10/11 om 08:43 - Bijgewerkt om 08:43

Bron: Trends

Bedrijfsleiders lijden onder onzekerheid. Trends legde zijn oor te luister.

De meeste bedrijven voelen niets van een nakende recessie. Maar sommigen voelen al nattigheid. De Trends redactie legde het oor te luister.

Johan Beerlandt, CEO van het bouwbedrijf Besix: "Deze crisis is langdurig en zal nog een tijd aanhouden". Het vernieuwen van het orderboek is "een grotere zorg dan in het verleden".

Serge Fautré, CEO van Cofinimmo, de grootste vastgoedbevak van het land. "We worden niet onmiddellijk getroffen door de crisis".

Bert Geerinckx, algemeen directeur van Reynaers Aluminium: "Bij de vorige crisis hebben we investeringen uitgesteld. Die fout gaan we niet opnieuw maken. Dat hebben we gevoeld toen de economie weer aantrok".

Frank Coenen, CEO van Tessenderlo Chemie: "Er zit geen vertraging op onze investeringen, noch in de uitvoering van onze strategie".

Barco "ziet de bestellingen binnenkomen zoals verwacht", zegt senior vice-president Jean-Pierre Tanghe. "De groei blijft goed verdergaan".

Fernand Huts, CEO van Katoen Natie, trekt aan de alarmbel. "Tot voor kort hoorde ik overal zeggen dat de crisis al bij al meevalt. Ik ben altijd wat sceptisch gebleven tegenover dat optimisme. Maar geen haar op mijn hoofd denkt aan de afbouw van investeringen".

Bij Agfa-Gevaert merkt CEO Christian Reinaudo "signalen van een vertraging van de economie, zij het niet zo erg als einde 2008".

Jean-Pierre Blumberg, managing partner voor Europa bij het advocatenkantoor Linklaters: ""Fusies en overnames worden uitgesteld en de banken bouwen hun kredieten af. Nochtans dachten we in juni voor het eerst sinds 2008 dat er weer een normale fusie- en overnamemarkt werd opgebouwd. Sinds enkele weken ligt die echter zo goed als stil. De markt is verlamd door onzekerheid".

Het volledige onderzoek leest U deze week in Trends, vanaf donderdag 20 oktober in de krantenwinkel.

Lees meer over:

Onze partners