NMBS werft aan: 400 treinbestuurders tegen eind 2017

© belga

De NMBS en HR Rail, de juridische werkgever van het spoorwegpersoneel, willen tegen eind volgend jaar 400 nieuwe treinbestuurders in dienst nemen.

In de centrale werkplaats van de NMBS in Mechelen werd zaterdag een ‘job day’ georganiseerd, waar ongeveer 150 kandidaten op afkwamen.

“Zij kregen een unieke kans om een treinsimulator en een stuurpost van een trein van dichtbij te ontdekken”, zegt HR Rail.Tijdens de ‘job day’ kregen de kandidaten meer informatie over de job en hadden ze de kans om met treinbestuurders te praten.

Daarna zijn de kandidaten op de trein naar Brussel-Zuid gestapt, waar ze al de eerste schriftelijke vaardigheidstesten gaan afleggen. De kandidaten weten meteen of ze daarop geslaagd zijn en of ze worden uitgenodigd voor een gesprek.

“Treinbestuurders bij NMBS hebben niet alleen een boeiende en gevarieerde job, ze hebben ook heel wat verantwoordelijkheid. Daartegenover staan mooie loonvoorwaarden, werkzekerheid en verschillende doorgroeimogelijkheden”, zegt HR Rail, dat volgend jaar tussen de 1.800 en 2.200 nieuwe werknemers wil aanwerven voor NMBS en Infrabel.

Behalve naar treinbestuurders wordt ook nog gezocht naar treinbegeleiders, technici, ingenieurs en it’ers. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content