Nissan en BMW leggen productie gedeeltelijk stil door aswolk IJsland

© EPA

De Japanse autoconstructeur Nissan legt drie productielijnen in Japan stil omdat bepaalde onderdelen die met het vliegtuig vanuit Ierland aangebracht moeten worden, door de aswolk van de IJslandse vulkaan niet tot in Japan raken. Dat heeft Nissan dinsdag bekendgemaakt. Ook bij BMW zal een deel van de productie vertraging oplopen.

Nissan gaat vanaf woensdag voor onbepaalde duur een van de twee productielijnen van zijn fabriek in Oppama, nabij Tokio, stilleggen, en twee lijnen van zijn fabriek in Kyushu, in het zuiden van het land.

Op die lijnen worden de modellen Cube, Murano en Rogue gebouwd, bestemd voor de Noord-Amerikaanse markt, aldus Nissan-woordvoerder Mitsuru Yonekawa. Het stilleggen van de lijnen zal gevolgen hebben voor de productie van ongeveer 2.000 wagens per dag.

BMW stelt productie van 7.000 wagens uit

Behalve Nissan gaat ook de Duitse autobouwer BMW zijn productie onderbreken door het vliegverbod ten gevolge van de aswolk uit de IJslandse vulkaan. Reeds dinsdag zullen de banden in de fabriek in Dingolfing bij de avondploeg stilgelegd worden. Daarna volgen de fabrieken in Regensburg en München woensdag en donderdag. Dat heeft een woordvoerder dinsdag bekendgemaakt.

In totaal moet de productie van ongeveer 7.000 wagens uitgesteld worden, aldus de woordvoerder. Door het vliegverbod ten gevolge van de aswolk kunnen onderdelen, voornamelijk elektronica, die per vliegtuig aangebracht moeten worden, niet tot in de fabrieken raken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content