New Yorkse nachtclub wijt faillissement aan val Lehman Brothers

China Club, een bekende New Yorkse nachtclub, vroeg recent gerechtelijke bescherming aan tegen haar schuldeisers via de zogenaamde ‘Chapter 11’-procedure. De club wijt het faillissement aan de val van de zakenbank Lehman Brothers. Die zakenbankiers waren vaste klant van de club.

“De club zag in het najaar van 2007 haar omzet dalen door de verzwakkende economie en dat werd nog versterkt door de ontslagen bij Lehman Brothers. Hun werknemers waren vaste klant”, verklaarde Daniel Fried van het moederbedrijf van China Club aan de rechter.

China Club lag vlakbij de kantoren van Lehman Brothers aan het bekende Times Square in Manhattan. Die bank moest de boeken neerleggen in september 2008. In de vroegere kantoren van de zakenbank huist nu Barclays Capital.

Maar die werknemers hebben blijkbaar minder zin om iedere dag stoom af te laten in die club, oppert de Britse krant The Guardian.

Overigens zijn veel ontslagen zakenbankiers van Lehman Brothers later terecht gekomen bij Barclays. Dat blijkt een studie van de sociale netwerksite LinkedIn die het personeelsverloop in kaart bracht van die zakenbanken tijdens de financiële crisis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content