Nederlandse Tweede Kamer: ‘Behoed PostNL voor overname door bpost’

© Postnl

De meerderheid in de Nederlandse Tweede Kamer wil dat de Nederlandse regering meer doet om PostNL te beschermen tegen een overname door het Belgische bpost.

Een meerderheid in de Nederlandse Tweede Kamer wil dat de Postwet met spoed wordt aangepast, zodat de minister van Economische Zaken Kamp meer zeggenschap krijgt als PostNL wordt overgenomen door een buitenlandse partij.

Met de aanpassing van de Postwet moet een overnamevoorstel van PostNL eerst naar de minister die voorwaarden kan stellen. Op die manier kan de regering in principe een overname afblokken.

Verwacht wordt dus dat de Nederlandse regering meer onderneemt om PostNL te behoeden voor een overname door het Belgische bpost.

Minister van Economie Kamp en de Kamer zijn bang dat in het geval van een overname de Belgische regering een te dikke vinger in de pap krijgt op de Nederlandse postmarkt.

Kamp heeft een overname door bpost al verscheidene keren onwenselijk genoemd, maar hij benadrukt ook dat de uiteindelijke beslissing bij de aandeelhouders van PostNL ligt. (Belga/NU.nl/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content