Nederlandse energieprijsvechter wil Belgische klanten Nuon

30/03/11 om 10:16 - Bijgewerkt om 10:16

Bron: Trends

De Nederlandse Energie Maatschappij aast op de Belgische klanten van Nuon. De overname moet helpen het ambitieuze groeidoel van 30 pct tot 35 pct per jaar te verwezenlijken, zegt directeur en medeoprichter Pieter Schoen van de Nederlandse Energie Maatschappij woensdag aan de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad.

Nederlandse energieprijsvechter wil Belgische klanten Nuon

Met Nuon België, dat volgens bronnen in de financiële wereld circa 100 miljoen euro moet kosten, krijgt Schoen een nieuwe kans zijn groeiambities vorm te geven, nadat een overname van Oxxio vorige week mislukt was omdat het Rotterdamse Eneco bereid was een hogere prijs te betalen.

Het Zweedse moederconcern van Nuon heeft de Belgische activiteiten in de etalage gezet, omdat het zich wil concentreren op de thuismarkt, Duitsland en Nederland. Zakenbank Leonardo begeleidt de verkoop.

Nuon is qua klantenaantallen de derde speler op de Belgische energiemarkt, na marktleider Electrabel en SPE. Nuon België heeft 320.000 stroomklanten en 190.000 gasklanten, oftewel 510.000 aansluitingen.

Lees meer over:

Onze partners