Nasdaq doet tegenbod op NYSE Euronext

01/04/11 om 15:14 - Bijgewerkt om 15:14

Bron: Trends

De Amerikaanse beursbedrijven Nasdaq OMX en IntercontinentalExchange (ICE) hebben een tegenbod uitgebracht op beursbedrijf NYSE Euronext. Eerder had Deutsche Börse al een bod op NYSE Euronext uitgebracht.

Nasdaq doet tegenbod op NYSE Euronext

© belga

Nasdaq OMX en IntercontinentalExchange bieden 42,50 dollar in cash en aandelen voor een aandeel NYSE Euronext, of zo'n 11,3 miljard dollar op basis van de koers van de aandelen Nasdaq en ICE op 31 maart. Dat is volgens hen 19 pct beter dan het bod van het Duitse beursbedrijf.

NYSE Euronext en Deutsche Börse kondigden op 15 februari hun fusie aan, wat aanleiding gaf tot de grootste beurs ter wereld. Die zou voor 60 pct in handen zijn van de Duitsers en voor 40 pct in handen van de transatlantische beurs.

Indien het tegenbod slaagt zou ICE de activiteiten van NYSE Euronext in de derivatenmarkt inlijven, Nasdaq OMX de beurzen van New York, Parijs, Brussel, Amsterdam en Lissabon.

De nieuwe groep gevormd rond Nasdaq, die de twee grote Amerikaanse beurzen zou groeperen, zou zijn zetel in New York hebben. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners