Movetis verdwijnt op 2 november van de beurs na geslaagd bod

30/09/10 om 15:48 - Bijgewerkt om 15:48

Bron: Trends

Het Ierse farmabedrijf Shire heeft na het aflopen van het overnamebod 99,18 procent van de Movetis-aandelen in handen. Het aandeel-Movetis wordt dus op 2 november 2010 van de beurs geschrapt.

Movetis verdwijnt op 2 november van de beurs na geslaagd bod

© belga

Shire lanceerde in augustus een overnamebod op Movetis, een biotechnologiebedrijf dat in december 2009 pas naar de beurs trok.

Shire bood 19 euro per aandeel van Movetis, wat werd beschouwd als een royaal bod. De meeste aandeelhouders zijn er dan ook op ingegaan.

Shire meldt donderdag dat het 99,18 procent van de aandelen bezit. Rekening houdend met de warrants, die zullen worden omgezet in aandelen, komt dit op een belang van 99,21 procent.
Shire rekende op een belang van 90 procent en beschouwt het overnamebod daarom als geslaagd. Het bedrijf start nog een tweede bod, een squeeze-out, op 12 oktober voor de resterende aandelen. Shire geeft opnieuw 19 euro voor een aandeel. De biedperiode hiervoor loopt af 2 november. Het Movetis-aandeel zal dan meteen van de beurs worden gehaald.

Movetis, gevestigd in Turnhout, is intussen klaar om zijn voornaamste geneesmiddel, Resolor, op de markt te brengen. In de Verenigde Staten bezit Johnson & Johnson de rechten van Resolor.

Lees meer over:

Onze partners