Morgan Stanley koopt rechtszaak af met 1,25 miljard dollar

05/02/14 om 09:33 - Bijgewerkt om 09:33

Bron: Trends

Morgan Stanley heeft met de Amerikaanse toezichthouders een schikking van 1,25 miljard dollar getroffen om een rechtszaak over de verkoop van slechte hypotheken te vermijden.

Morgan Stanley koopt rechtszaak af met 1,25 miljard dollar

© Reuters

De Amerikaanse bankreus Morgan Stanley heeft met de federale toezichthouders een schikking van 1,25 miljard dollar (900 miljoen euro) getroffen om een rechtszaak over de verkoop van slechte hypotheken te vermijden.

Morgan Stanley zou vóór het uitbreken van de financiële crisis slechte, aan hypotheken gerelateerde financiële producten hebben verkocht aan hypotheekverstrekkers Fannie Mae en Freddie Mac. Die twee bedrijven moesten in 2008 met overheidssteun van het faillissement worden gered.

Afkopen

Verscheidene financiële instellingen gingen Morgan Stanley al voor. Zo trof JPMorgan Chase eind vorig jaar al een overeenkomst voor 13 miljard dollar (9,6 miljard euro) met de toezichthouders om dezelfde reden. Ook Deutsche Bank trof reeds een schikking.

Het bedrag dat Morgan Stanley nu moet betalen, heeft tot gevolg dat de eerder gerapporteerde winst over het vierde kwartaal van 2013 met 97 miljoen dollar, oftewel 0,05 dollar per aandeel, zal worden verlaagd, zo berichtte de krant Financial Times. De bank doet een afschrijving van 150 miljoen dollar. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners