Moody's overweegt lagere rating voor Franse banken

15/06/11 om 11:17 - Bijgewerkt om 11:17

Bron: Trends

Kredietbeoordelaar Moody's gaat de rating van de Franse banken BNP Paribas, Société Générale en Crédit Agricole en het Belgisch-Franse Dexia mogelijk verlagen. Dat maakt Moody's woensdag bekend.

Moody's overweegt lagere rating voor Franse banken

De mogelijke ratingverlaging heeft te maken met de blootstelling aan het schuldpapier van het noodlijdende Griekenland en de privésector.

Aangezien Moody's een wanbetaling van Griekenland niet langer uitsluit, onderzoekt het ratingagentschap de impact die een dergelijk scenario kan hebben op de banken.

Voor Crédit Agricole en BNP Paribas zou de ratingverlaging beperkt blijven tot één trap. Société Générale riskeert een verlaging met twee trappen.

Dexia rapporteerde eind maart een bedrag van 3,5 miljard euro aan Griekse staatsobligaties tegenover een 'core Tier 1 capital' van 17 miljard. Dat brengt de blootstelling aan Griekenland op 5,4 miljard euro. Moody's overweegt een ratingverlaging van één tot twee trappen voor de drie banken van de Dexia-groep (Dexia Credit Local, Dexia Bank Belgium, Dexia Banque Internationale Luxembourg).

(BO)

Lees meer over:

Onze partners