Minder winst voor Cofinimmo

Vastgoedbeheerder Confinimmo heeft in het eerste halfjaar minder winst geboekt dan in dezelfde periode 2010, maar bevestigt wel de verwachtingen voor het volledige boekjaar.

Het netto courant resultaat,klokte af op 3,75 euro per aandeel tegenover 3,94 euro in dezelfde periode 2010. De lichte terugval wijt Confinimmo vooral aan dalende huurinkomsten door de verkoop van vastgoedactiva.

De verkoop van in totaal 41,1 miljoen euro aan gebouwen tijdens het eerste halfjaar leverde wel totaal 4,9 miljoen netto meerwaarde op, of 0,33 euro per aandeel.

Cofinimmo investeerde ook 142 miljoen euro in nieuwe gebouwen, in de zorgsector alleen al voor 122,2 miljoen. De nettowinst kwam uit op 5,01 euro per aandeel tegenover 1,76 euro vorig jaar.

Confinimmo handhaaft de verwachtingen voor het volledige boekjaar, met een netto courant resultaat van 7,33 euro per aandeel, zoals eerder werd aangekondigd. Het blijft ook de bedoeling voor het lopende boekjaar hetzelfde dividend van 6,5 euro per aandeel uit te keren als vorig jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content