Miljoenenfraude met groene subsidies voor rechtbank

15/09/15 om 05:32 - Bijgewerkt om 17:23

Een bedrijf uit Asse dat gespecialiseerd is in warmtekrachtkoppeling en energiegeneratoren kon over 6 jaar voor in totaal 4,2 miljoen euro aan groenestroomcertificaten frauduleus opstrijken.

Miljoenenfraude met groene subsidies voor rechtbank

Mazout in plaats van de beloofde palmolie © Thinkstock

Dat schrijft De Tijd.

De Vlaamse energieregulator VREG rook onraad en schakelde het Brusselse gerecht in. Dat bracht aan het licht dat het bedrijf helemaal geen hernieuwbare energie haalde uit palmolie, zoals het jarenlang beweerde, wel uit zwaar vervuilde stoffen, met diesel, mazout, frietvet, visolie enzovoort. Daarmee werden serrehouders van stroom voorzien.

Naast het geviseerde bedrijf, De Becker Elektrogroep, intussen in handen van een vereffenaar, moeten ook de weduwe van de zaakvoerder en nog een vijftal andere partijen volgende maand al voor de correctionele rechtbank van Brussel verschijnen. Dat bevestigen de advocaat van de VREG, Tom Bauwens, en de woordvoerster van het Brusselse parket, Ine Van Wymersch in de krant.

Het bedrijf was met zware verliezen in vereffening gegaan, en of er nog veel van de subsidies gerecupereerd kan worden, is de vraag.

(Belga/RR)

Onze partners