Miljardenverlies voor vastgoedfonds van Morgan Stanley

14/04/10 om 13:53 - Bijgewerkt om 13:53

Bron: Trends

Een vastgoedfonds van de Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley heeft 5,4 miljard dollar (3,95 miljard euro) verloren. Het gaat om het grootste verlies ooit voor een investeringsteringsfonds in onroerend goed, zo schrijft de krant "Wall Street Journal" woensdag.

Miljardenverlies voor vastgoedfonds van Morgan Stanley

Het Morgan Stanley Real Estate Funds (MSREF), dat het geld van pensioenfondsen en buitenlandse investeerders in commerciële gebouwen investeert, heeft bijna twee derde van zijn oorspronkelijke waarde van 8,8 miljard dollar (6,4 miljard euro) verloren.

De bank heeft de investeerders in een brief alvast op de gevaren van het fonds gewezen, zo meldt Wall Street Journal.

Onder meer de hoofdzetel van de Europese Centrale Bank in Frankfurt, een groot vastgoedproject in Tokio en verschillende Intercontinal-hotels in Europa maken deel uit van het bewuste investeringsfonds.

De voorbije twintig jaar was Morgan Stanley wereldwijd een van de voornaamste investeerders in vastgoed. Sinds 1991 werd daar volgens Wall Street Journal ongeveer 174 miljard dollar in geïnvesteerd door de Amerikaanse bank. In betere tijden leverde dat grote winsten op, maar sinds het openbarsten van de "vastgoedzeepbel" krijgen deze fondsen rake klappen.

Lees meer over:

Onze partners