Mexx onderhandelt met 3 kandidaat-kopers Belgische tak

05/01/15 om 13:56 - Bijgewerkt om 13:55

Bron: Trends

De curatoren van het failliete Mexx zijn gesprekken gestart met drie geïnteresseerde kopers voor het handelsfonds van de Belgische tak van de modeketen. Eind deze week moet er een deal op tafel liggen.

Mexx onderhandelt met 3 kandidaat-kopers Belgische tak

© belga

Volgens de curatoren werd er zaterdag al gepraat met een koper en vinden maandag en dinsdag ook nog gesprekken plaats. Volgens curator Valère Vereecke gaat het om "drie potentiële kopers met meer dan interesse om het handelsfonds over te nemen."

"Tegen donderdag of ten laatste vrijdag willen we weten wie de overnemer is om op vrijdag een contract te kunnen tekenen", vervolgt Vereecke. "Als we dan niet rond zijn, zullen we moeten liquideren, maar ik denk dat er toch minstens een van de drie een serieus bod zal plaatsen."

Over het soort kopers wil hij voorlopig niets kwijt om de onderhandelingen niet te verstoren. "We zijn ook afhankelijk van Mexx in Nederland. Van bronnen hoor ik wel dat er ook daar onderhandelingen bezig zijn, maar daar heb ik woensdag pas meer duidelijkheid over", aldus Vereecke.

In afwachting van een deal blijven de winkels open en kan het personeel aan de slag blijven. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners