Melexis profiteert van lagere beurskoers

09/08/11 om 17:49 - Bijgewerkt om 17:49

Bron: Trends

Niet iedereen klaagt steen en been over de vallende beurzen. Melexis gebruikt zijn lage koers om méér eigen aandelen in te kopen.

Melexis profiteert van lagere beurskoers

© belga

Halfgeleiderfabrikant Melexis heeft in de eerste vijf dagen van augustus 9535 eigen aandelen ingekocht. Op 1 augustus betaalde Melexis daarbij nog gemiddeld 11,15 euro per aandeel, op 5 augustus nog gemiddeld 9,79 euro. Sinds januari is het aandeel ongeveer 30 procent gezakt.

Door de inkopen bespaart Melexis ook nog eens een stuk dividend. Melexis keert op 27 oktober een interimdividend van 60 eurocent bruto uit aan zijn aandeelhouders.

Het bedrijf uit Tessenderlo mag volgens een beslissing van de algemene vergadering uit 2009 maximum 20 procent van zijn eigen aandelen inkopen voor een maximumprijs van 17 euro. Op 5 augustus had Melexis 2,49 miljoen eigen aandelen in portefeuille. Dat is 5,76 procent van het totaal.

De lage beurskoers vormt geen bedreiging. De Melexis-aandelen zitten voor 50,5 procent bij Xtrion, de holding van Roland Duchâtelet en van het echtpaar Rudi De Winter-Françoise Chombar. Françoise Chombar is ook CEO van Melexis.

De sensorenfabrikant kende in het tweede kwartaal een groeivertraging, maar bevestigde wel zijn jaarvooruitzichten van een hoge ééncijferige groei, een brutomarge boven 45 procent en een bedrijfswinstmarge boven 23 procent.

In september-oktober starten de uitbreidingswerken van de Ieperse fabriek en kantoren. Daar test Melexis 40 tot 45 procent van zijn productie. De twee andere productiesites van Melexis liggen in Sofia en Ertfurt.

Meer dan 80 procent van de omzet komt uit de automobielsector. Korea en China zijn de snelst groeiende afzetmarkten.

Bruno Leijnse

Lees meer over:

Onze partners