Megaorder voor Van Hool in de VS

22/10/14 om 12:38 - Bijgewerkt om 12:37

De busconstructeur Van Hool heeft een gigantisch order binnengekregen uit de Verenigde Staten. Het gaat om een van de grootste bestellingen uit de geschiedenis van het familiebedrijf dat in 1947 werd opgericht.

Megaorder voor Van Hool in de VS

© Belga

In één klap mogen duizend bussen geleverd worden, wat goed is voor een contractwaarde van 300 miljoen euro. Driehonderd voertuigen zullen in Koningshooikt van de band lopen. De overige 700 zullen worden geproduceerd in de fabriek in Skopje (Macedonië) die Van Hool dit jaar opende.

De opdrachtgever is het Amerikaanse ABC Companies, dat sinds 1987 de Amerikaanse distributeur van Van Hool is. ABC is met 600 werknemers een toonaangevende leverancier op de Noord-Amerikaanse markt, inclusief Canada. Liefst elf strategisch gelegen filialen ondersteunen de strategie. Dankzij de bestelling van vandaag, rondt Van Hool de kaap van de 10.000 verkochte bussen op de Amerikaanse markt.

Volgens CEO Filip Van Hool is het nieuwe Amerikaanse order geen toeval. Via ABC werden de laatste jaren grote inspanningen geleverd op het vlak van kwaliteit, productontwikkeling en dienstverlening. (KC)

Lees meer over:

Onze partners