Meer toeristen, minder zakenlui voor Eurostar

12/07/12 om 12:30 - Bijgewerkt om 12:30

Bron: Trends

De hogesnelheidstrein Eurostar, die tussen Londen en het Europese vasteland pendelt, ziet de omzet en het aantal passagiers licht toenemen.

Meer toeristen, minder zakenlui voor Eurostar

© belga

Eurostar noteerde voor het eerste halfjaar 2012 2 procent meer reizigers, terwijl de omzet met 1 procent toenam. Opmerkelijk is dat het aantal zakenreizen de laatste maanden afnam, terwijl het vrijetijdstoerisme bleef groeien. Daar zit het jubileumfeest van de 'Queen' in juni voor iets tussen.

Eurostar vervoerde van januari tot juni ongeveer 100.000 passagiers (+ 2 procent) meer dan in dezelfde periode vorig jaar, of omgerekend 4,8 miljoen reizigers in totaal.

Het aantal zakenlui dat gebruik maakte van de hogesnelheidstrein stabiliseerde in het eerste kwartaal, maar daalde in het tweede kwartaal. Volgens Eurostar liggen de crisis in de eurozone en een hoger aantal feestdagen in die periode aan de basis van de terugval. "Vooral de financiële sector voelt de effecten van kleinere reisbudgetten als gevolg van het economisch klimaat," luidt het.

De omzet van Eurostar nam het eerste halfjaar slechts met 1 procent toe tot 425 miljoen pond (538 miljoen euro). (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners