Meer omzet voor Arseus in eerste kwartaal

16/04/10 om 11:14 - Bijgewerkt om 11:14

Bron: Trends

Arseus, de leverancier van diensten en producten aan apothekers, tandartsen en ziekenhuizen, heeft in het eerste kwartaal 7,4 procent meer omzet geboekt tot 96,8 miljoen euro. Dat was iets minder dan de 97,4 miljoen euro die analisten hadden verwacht.

Het bedrijf van gedelegeerd bestuurder Ger van Jeveren bevestigt de omzetprognose voor het volledige boekjaar: een groei van 5 tot 10 procent. De bedrijfswinst zou mogelijk nog sterker groeien.

De divisie Fagron, die producten levert aan apotheken, bleef het goed doen. Hier ging de omzet met 11,5 procent omhoog, waarvan 7,6 procent autonoom. Ook de divisie Medical, die producten en diensten aan zorginstellingen levert, presteerde goed met een omzetstijging van 19,9 procent, waarvan 3,6 procent autonoom.

Het onderdeel Corilus, dat IT-diensten levert aan medisch personeel, zag de omzet met 1,3 procent stijgen. Dental, dat toeleveringen doet aan tandartsen en tandheelkundigen, boekte ook 1,3 procent meer omzet. Arseus voerde vorig jaar een kostenbesparingsprogramma door bij Dental.

Het bedrijf, met noteringen aan de beurs in Brussel en Amsterdam, maakte geen nieuws bekend over eventuele overnames. Bij de publicatie van de jaarcijfers in maart liet Arseus weten 75 miljoen euro klaar te hebben voor overnames. De aandacht zou vooral uitgaan naar de versterking van Fagron.

Lees meer over:

Onze partners