Meer dan 57 Carrefour-vestigingen gesloten volgens directie

26/02/10 om 10:42 - Bijgewerkt om 10:42

Bron: Trends

Volgens de directie van Carrefour zijn er vrijdag ondertussen over heel België zijn 57 winkels gesloten uit protest tegen de reorganisatie waarbij zeker 1.672 banen zullen sneuvelen. Volgens Carrefour-topman Gérard Lavinay zal de algemene staking van zaterdag 14 miljoen euro kosten.

Meer dan 57 Carrefour-vestigingen gesloten volgens directie

© Belga

Zaterdag is er een algemene staking bij de Carrefour-winkels die de retailer in eigen beheer heeft, al is niet uitgesloten dat ook in franchisewinkels niet gewerkt zal worden.

Volgens de directie van Carrefour zijn er vrijdag ondertussen over heel België zijn 57 winkels gesloten. Zevenenvijftig van de 117 winkels in eigen beheer zijn gesloten: 31 hypermarkten en 26 supermarkten. In totaal telt de groep 625 winkels in ons land.

Omstreeks 8 uur had de vabkond LBC-NVK weet van elf vestigingen waar het werk vrijdag neergelegd wordt: Ronse, Gent Zwijnaarde, Gent Groene Vallei, Drogenbos, Brussel Sint-Agatha-Berchem, Grimbergen, Brussel Anderlecht, Strombeek-Bever, Kraainem, Sint-Pieters-Leeuw en Wemmel.

CNE voegt daar een pak vestigingen aan toe in het Brusselse, waar net als in Waals-Brabant alle Carrefours gesloten zijn. In Luik zijn zeker 14 winkels gesloten, in de regio Namen-Luxemburg zijn drie vestigingen gesloten. In Henegouwen zijn alle vestigingen gesloten (8) aldus de vakbond.

Algemene staking kost 14 miljoen euro

De algemene staking die zaterdag gepland is in 117 Carrefour-winkels, zal de distributiegroep ongeveer 14 miljoen euro omzet kosten. Dat zegt de topman van Carrefour België, Gérard Lavinay, in een gesprek met De Tijd.

Lees meer over:

Onze partners