Lotus neemt Britse koekjesfabrikant over

14/08/15 om 15:09 - Bijgewerkt om 17:16

De Belgische koekjesmaker Lotus Bakeries neemt zijn Britse sectorgenoot Natural Balance Foods over

Lotus neemt Britse koekjesfabrikant over

© REUTERS

Lotus Bakeries heeft ruim 67 procent van de aandelen van de Britse fabrikant van gezonde snacks Natural Balance Foods verworven. Dat meldt de Belgische koekjesgigant, die ongeveer 59,4 miljoen pond (82,8 miljoen euro) betaalde.

De overname was eerder op de dag al uitgelekt in de Britse pers.

Lotus kocht aandelen van externe, niet-actieve investeerders. Oprichters Jamie en Greg Combs behouden het merendeel van hun aandelen en zullen het bedrijf blijven leiden. De broers uit Californië richtten het bedrijf pas in 2004 op, maar verdrievoudigden hun verkoop in de laatste drie jaar. Dit jaar verwacht Natural Balance Foods een netto omzet van 33 miljoen Britse pond (46 miljoen euro) te draaien.

Het Britse bedrijf, waar een veertigtal mensen werken, scoort in eigen land met zijn gezonde natuurlijke producten onder de merknamen Trek en Nakd. Die laatste is lactose-, tarwe- en glutenvrij.

Via het 'strategische partnership' met Lotus willen de bedrijven de expansie van die merken in het Verenigd Koninkrijk en international verderzetten. Via de verkoopkantoren van Lotus in 15 landen kan Natural Balance nieuwe markten aanboren.

"Tot nu toe heeft Lotus Bakeries als groep voornamelijk de focus gelegd op het traditionele segment van koekjes", legt Lotus-topman Jan Boone uit. "We beseffen evenwel dat er wereldwijd een groeiende vraag is naar gezonde, onbewerkte en smaakvolle alternatieven. De Nakd en Trek merken, die complementair zijn aan onze huidige producten- en merkenportfolio, zullen ervoor zorgen dat Lotus voor elk wat wils heeft."

(Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners