Lotus Bakeries bijt tanden stuk op dollar

30/08/10 om 18:53 - Bijgewerkt om 18:53

Bron: Trends

Koekjesbakker Lotus Bakeries ziet over het eerste halfjaar 2010, bij een nagenoeg stabiele omzet, de winst met ruim 22 procent dalen. De terugval heeft grotendeels te maken met een ongunstige dollarindekking.

Lotus Bakeries bijt tanden stuk op dollar

© belga

"We hebben onze budgetten gemaakt in dollar en ons vervolgens, in goede voorzichtigheid ingedekt", verduidelijkt gedelegeerd bestuurder Matthieu Boone. "Maar de dollar is uiteindelijk sterker geworden dan ingeschat en volgens de internationaal gestandaardiseerde IFRS-regels moeten we dan een afwaardering boeken op onze hedgeposities."

Als het gevolg daarvan ziet Lotus het financieel verlies uitdiepen tot 3,9 miljoen euro, wat 2,2 miljoen euro meer is dan in 2009. Dat vlakt het effect van een hogere bedrijfswinst (+8 procent tot 17,2 miljoen euro) volledig uit. Het feit dat de groep in 2009 ook nog eens kon profiteren van een eenmalige winst van 1,9 miljoen euro als gevolg van de verkoop van Harry's Benelux, zorgde omgerekend uiteindelijk voor een terugval van het nettoresultaat van 12,2 naar 9,42 miljoen euro voor de eerste zes maanden. De halfjaaromzet ging licht hoger, met 1,1 procent tot 127,2 miljoen euro.

Lees meer over:

Onze partners