Lion Capital zoekt koper voor Hema

09/09/10 om 14:11 - Bijgewerkt om 14:11

Bron: Trends

De Londense investeerder in de voeding- en retailsector Lion Capital gaat op zoek naar een overnemer voor de Nederlandse winkelketen Hema. Dat melden Lion en Hema donderdag in een persbericht.

Lion Capital zoekt koper voor Hema

© belga

Om het overnameproject in goede banen te leiden heeft Lion Capital de grootbanken Citigroup en RBS als adviseurs in de arm genomen. De winkelketen Hema, die in 1926 opgericht werd in Amsterdam, kwam in juli 2007 in handen van Lion Capital.

Hema telt 530 winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk en is de op drie na grootste internetwinkel van Nederland. Het bedrijf, dat een jaaromzet van 1,1 miljard euro boekt, heeft ongeveer 10.000 werknemers in dienst, van wie 800 in ons land.

In een reactie liet de socialistische vakbond BBTK donderdag weten dat Hema een bedrijf in volle expansie is, waardoor Capitol als investeringsgroep bij de verkoop allicht voornamelijk aandacht zal hebben voor de winst. Toch hoopt de vakbond dat de nieuwe investeerder spontaan zal oproepen tot sociaal overleg, en de transactie geen gevolgen zal hebben voor het personeel.

Lees meer over:

Onze partners