Lingerieproducent Van de Velde daagt KBC voor de rechter

30/07/10 om 08:24 - Bijgewerkt om 08:24

Bron: Trends

De lingerieproducent Van de Velde heeft zijn voormalige huisbankier KBC voor de rechtbank van koophandel gedaagd. Het Oost-Vlaamse bedrijf zoekt compensatie voor de CDO-portefeuille van 3,45 miljoen die het in 2005 kocht op aanraden van KBC.

Lingerieproducent Van de Velde daagt KBC voor de rechter

© belga

Dat meldt De Tijd vrijdag.

CDO's of collateralized debt obligations zijn herverpakte kredieten die een forse waardevermindering kenden als gevolg van de financiële crisis in 2008. Bedrijven of vermogende particulieren die in de obligaties hadden geïnvesteerd, werden met forse minwaarden geconfronteerd.

De meeste bedrijven hebben de financiële instrumenten volledig afgeschreven, aldus De Tijd.

Herman Van de Velde, gedelegeerd bestuurder van de lingeriegroep, maakt niet bekend wat zijn bedrijf precies wil bereiken. Mogelijk stelt Van de Velde een vordering in omdat het bedrijf bij de aankoop van de CDO's door KBC werd misleid.

Onder meer Galapagos zei dat KBC het product had verkocht als een veilige belegging, een equivalent voor een cashinvestering. Niet toevallig hadden de bewuste bedrijven veel cash op de balans. Ook kan Van de Velde een schadevergoeding eisen omdat de CDO's fors in waarde zijn gedaald. Van de Velde heeft inmiddels KBC de wacht aangezegd als huisbankier.

Lees meer over:

Onze partners