Lente brengt 17 procent meer vacatures in Vlaanderen

07/05/14 om 18:32 - Bijgewerkt om 18:32

Bron: Trends

De Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB noteerde in de lentemaand april 21.043 vacatures. Een toename met 17,1 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt.

Lente brengt 17 procent meer vacatures in Vlaanderen

© belga

Volgens de berekeningen van de VDAB komt het jobaanbod opnieuw op het peil van januari en februari, toen een groei met respectievelijk 14 en 20 procent werd opgetekend in vergelijking met dezelfde maanden in 2013. De maand maart van dit jaar leed wel wat aan bloedarmoede met een beperkte toename van het jobaanbod met 1,9 procent.

De voorbije twaalf maanden werden 237.163 vacatures genoteerd, wat overeenkomt met een stijging met 3,7 procent in vergelijking met dezelfde periode het jaar daarvoor. Volgens de VDAB duidt de toename van het 'gecumuleerd aantal jobaanbiedingen' van de laatste twaalf maanden op een verdere verbetering van de vacaturemarkt.

De voorbije twaalf maanden trok het jobaanbod fors aan in enkele grote sectoren, zoals 'horeca en toerisme' (+6,1 procent) en 'transport, logistiek en post' (+8,1 procent). Ook in de industriële sector, zoals 'chemie, rubber en kunstof' (+24,5 procent) was er een opmerkelijke stijging.

Opvallend minder vacatures kwamen er vanuit de sectoren 'financiële diensten' (-19,1 procent) en 'openbare besturen' (-20,9 procent). Dat zou een gevolg zijn van besparingen binnen de overheid. (BO)

Lees meer over:

Onze partners