Lening van 10 miljoen euro voor Ethias

19/01/12 om 08:51 - Bijgewerkt om 08:51

Bron: Trends

Hoewel bijzonder risicovol heeft de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) vorige maand een obligatielening van 10 miljoen euro gegeven aan het noodlijdende nv Ethias Finance.

Lening van 10 miljoen euro voor Ethias

© BELGA

De nv Ethias Finance is het moederbedrijf van onder andere Ethias verzekeringen. De holding heeft 208 euro nodig om de Dexia-aandelen van zijn dochterbedrijven te kopen. Europa vraagt dit in ruil voor de 1,5 miljard overheidssteun die nv Ethias Finance in 2008 kreeg.

De LRM investeert en beheert de restmiddelen van de mijnsluitingen in Limburg. Op vraag van de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), een investeringsmaatschappij met de Vlaamse overheid als volle aandeelhouder, tekende de LRM in op de lening. Alle andere potentiële kandidaten bedankten wegens veel te risicovol.

LRM-voorzitter Hugo Leroi wijst erop dat het niet om een participatiedossier gaat. "Dan was het antwoord resoluut neen. Het gaat om een beleggingsdossier. En ja, we nemen een risico."

Petercam, de financiële adviseur van de Vlaamse regering, zegt dat de nv Ethias Finance zijn verplichtingen zal kunnen nakomen, op voorwaarde dat de schuldencrisis niet verergert en de Europese landen niet verder in de problemen komen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners